Kinderen en de tandarts

Niets schattiger dan de eerste tandjes van uw kind! Een goede tand- en mondverzorging is eenvoudiger aan te leren wanneer u er  direct mee begint. Vanaf het moment dat de allereerste tandjes doorbreken. Tweemaal per dag de tanden en kiezen poetsen is de basis. Wat en hoe vaak uw kind eet en drinkt kan direct invloed hebben op de kwaliteit van de tandjes. Kijk hier voor tips! 

Vanaf 2 jaar kunnen kinderen kennismaken met de tandarts, om alvast vertrouwd te raken met de tandarts en de praktijk. Neem ze daarom als het even kan ook eerder al mee als u zelf langskomt voor controle. Zo laat u zien dat de tandarts 'gewoon' is en niet iemand om bang voor te zijn. 

Ga regelmatig naar de tandarts voor controle. Zo wordt de mondgezondheid van uw kind door een professional gevolgd en kunnen problemen worden beperkt of voorkomen.  Wel zo fijn!

Mondzorg tot 18 jaar

De basisverzekering vergoedt tandheelkundige controles* en zorg tot het 18e jaar. Kinderen tot 18 jaar kunnen in Nederland dus 'gratis' naar de tandarts. Zo staat niets in de weg om een gezonde basis te leggen voor het melkgebit én het blijvende gebit.

*Let op, dit geldt niet voor orthodontie (beugels e.d.).